Head Office in New-York

775 New York Ave, Brooklyn, NY 11203

Phone: +1 202-415-7234

Email:w.constructify@gmail.com

Request a Quote

Looking for a quality and affordable builder for your next project?

Toll Free

1-800-987-6543

Working Hours

We are happy to meet you during our working hours. Please make an appointment.

  • Monday-Friday: 9am to 5pm
  • Saturday: 10am to 3pm
  • Sunday: Closed

Isıtma Sistemleri

Merkezi Sistem Doğalgaz Kazanları

Doğalgaz yakıtlı kazanlar, genel olarak atmosferik ve üflemeli brülörlü kazanlarşeklinde ikiye ayrılır. Güçlerine göre de 50 kW'a kadar olanlar küçük kazanlar (kat kaloriferi kazanları) 50-500 kW aralığındakiler orta büyüklükte kazanlar, 500 kW'ın üzerindekiler de büyük kazanlar olarak adlandırılır.

Yapıldıkları malzemeye (döküm, çelik kazanlar vb.) ve çalışma tarzına (düşük sıcaklık, kondensasyon kazanları vb.) göre de sınıflandırılabilirler.

2. DOĞAL GAZ'IN ÖNEMLİ ÖZELLİKLERİ

Doğal gazın bileşiminde büyük oranda metan (% 90), bunun yanında az miktarda etan, karbondioksit ve azot bulunmaktadır. Alt ısıl değeri, bileşimine bağlı olarak 7800-8900 kcal/Nm3 arasında değişmektedir. İşletme basıncı 180-250 mmSS arasındadır. Tutuşma sıcaklığı yaklaşık 600-650 °C, tutuşma sınırları (20 C'de hava ile) %4-15'dir. Alev sıcaklığı: Atmosferik brülörde 1750 °C Üflemeli brülörde 1900 °C Gerekli hava fazlalığı: = 1.051.30 Max. C02 : yaklaşık 12% Doğal gazın yanmasında, duman gazları içinde hidrojen yanması sonucu yüksek oranda yaklaşık % 17 su buharı bulunur. Yanma ürünleri içinde S02 bulunmaması önemli bir avantajdır. Doğal gaz alevi mavi renktedir. Mavi alevin ışınım yoğunluğu ile sarı alevinki arasında bir fark yoktur. Sarı ve mavi alevlerin ısı ışınımları aynıdır. Bu nedenle, üflemeli gaz veya üflemeli sıvı yakıt brülörlerinin kullanılmasında kazanlarda yanma odası ve konveksiyon yüzeylerinde önemli değişiklikler gerekmemektedir. Yanma odalarında ısı geçişini irdelerken alev sıcaklığı, alev ışınımının yanında burada konveksiyonla olan ısı geçişini de gözönüne almak gereklidir. Atmosferik brülörlü kazanlar bu nedenle üflemeli tiplere göre farklılık göstermektedirler. Atmosferik brülörlü kazanlarda, yanma odaları küçük, hava fazlalığı yüksektir. Primer hava karışım etkisiyle sekonder hava için gaz alevlerinin karışım ve stabilizasyon bölgeleri çok kısadır. Böylelikle kanatlı veya pimli konveksiyon yüzeyleri burada önem kazanmaktadır.

Doğal gaz kullanımının avantajları:
  • Çevre için zararlı olmayan yanma ürünleri, bakiyesiz yanma,
  • Yakıt depolama gerekmediğinden yer tasarrufu,
  • Cihazların hızlı bir şekilde işletmeye alınabilmesi,
  • Kolay sarfiyat kontrolü,
  • Harcama yapıldıktan sonra gaz bedelinin ödenmesi,
  • Ekonomik ısı üreticilerinin kullanılabilmesi,
  • Birçok alternatif ısıtma şeklinin bulunması,

Dezavantajları:
Yerel gaz dağıtım şirketine bağımlılık şeklindedir.